Banja Luka

 

 

Ko omenite Banjalučanom njihovo mesto, bo vsak znal povedati da je krajiška lepotica, mesto zelenih alej, mesto mladosti, športa in lepih žensk. Banja Luka je zgrajena na obeh obalah reke Vrbas, na mestu kjer divja, planinska reka preide v nižinsko reko na poti do svojega sotočja v reko Savo.

Ogledali si boste zgodovinsko bogato glavno mesto Republike Srbske, jedli boste odlično hrano po neverjetnih cenah, nakupovali boste na glavni tržnici spet po neverjetnih cenah. Od vseh mest ki jih imamo v ponudbi je Banja Luka preverjeno najbolj ugodno mesto za vikend izlet. Pa še blizu je!

 

(za zaključene skupine po dogovoru, tudi za min. 8 prijavljenih)

Čas za prijavo: do zapolnitve prostih mest

Minimalno število potnikov: 45 ali 8 (kombi)

Čas potovanja: 3 dni/2 x nz

Prevoz: bus/minibus/kombi

 

Program 3 dni/2 x noč.


Odhodi 2021:

              april- 
              
maj- 
               junij-
              september-  
              oktober-   
              november -
             
december -     
 

1.dan: KOPER - LJUBLJANA - BANJA LUKA

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah (05:00h) z dogovorjenega mesta in vožnja z udobnim turističnim avtobusom čez mejni prehod Obrežje proti Banja Luki, ob prihodu sledi namestitev v hotelu in kratek počitek. Z lokalnim vodičem bo sledil ogled znamenitosti kot so: trdnjava Kastel, Muzej R.Srbske, Gospodsko ulico, Banske dvore, Narodno gledališče, cerkev Svete Trojice, Banjalučko biskupijo, stavbo vlade RS, Muzej sodobne umetnosti. Po ogledih prosto do odhoda na večerjo*, eno najbolj znanih restavracij v Republiki Srbski, ob glasbi v živo in ta pravem ''banjalučkem ćevapu'' in nepogrešljivi ''mekoj'' rakiji (samo za najpogumnejše), se bomo prepuščali veselju in pesmim do pozno v noč. Nočitev.


2. dan: BANJA LUKA - ETNO VASICA
Zajtrk. Sledil bo odhod proti Krupi na Vrbasu, ogledali si bomo še delujoče 150 let stare mline, na reki Krupi. Poskusili bomo lahko domače ''uštipke'' s kajmakom. Po ogledu se vrnemo proti etno vasici, ogledali si bomo kako se je nekoč živelo v 19. in 20. stoletju, avtohtone hišice čuvajo več kot 6000 različnih predmetov iz vsakdanjega življenja. Vzeli si bomo tudi čas za kosilo**, v vasici pripravljajo vrhunsko teletino pod peko. Vrnitev proti Banja Luki. Zvečer možnost tradicionalne večerje z glasbo v živo. Nočitev.


3. dan: BANJA LUKA - SAMOSTAN MARIJA ZVIJEZDA - KOZARA - LJUBLJANA - KOPER
Po zajtrku bomo imeli nekaj prostega časa za nakupe na tržnici, na kateri se dobi vse od igle do lokomotive. ). Po prijetnem druženju v naravi se odpravimo proti domu. Na poti si bomo ogledali samostan Marija Zvijezda iz 17 stoletja, znan po siru trapistu katerega skrivnost pridelave menih čuvajo že 200 let. Imeli boste možnost nakupa sira in ostalih domačih dobrot , ki jih pridelujejo v samostanu. Sledila bo vožnja do Nacionalnega parka Kozara, čigar središče je spomeniški kompleks na Mrakovici, katerega je zgradil vajar Dušan Džamonja v spomen padlim borcem za časa II.svetovne vojne. Po ogledu si bomo vzeli še čas za kosilo v odlični restavraciji (individualno). Po kosilu se odpravimo proti domu kamor bomo prispeli v večernih urah.


Cenik

 STORITEV

3 dni /2 x NZ

 Aranžma
135 eur
NZ=nočitev z zajtrkom


V ceno aranžmaja je vključeno:

• 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v centru mesta
• bus/minibus/kombi prevoz na relaciji Koper- Ljubljana-Kozara- Banja Luka - Ljubljana - Koper
• ogled mesta z lokalnim vodičem (brez vstopnin)
• slovensko spremljanje in organizacijo
izlet v Krupo na Vrbasu in etno vasico

Možna doplačila

ob prijavi
• 1/1 soba - 15 eur
• 6% riziko odpovedi - 7,00 eur/os.
• kosilo v etno vasici - 12 eur/os.
vodniku na poti*
• tradicionalna večerja ob glasbi v živo - 20 eur


STC d.o.o.
Podpeč 16
6275 Črni Kal
040/57-15-15 in 05/99-68-718
Spletna prodaja 
Delovni čas: od ponedeljka do petka od 09.00 do 19.00 ure
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke