Sarajevo in Mostar


V Sarajevu so se odvijale XIV. zimske olimpijske igre, malo mest na svetu je imelo to čast. Sarajevo je mesto kulture, zgodovine,  oskarjevcev, nobelovih nagrajencev, šampionov in še veliko več. Sarajevo ima filmske, glasbene in dramske festivale, koncerte znanih svetovnih skupin, gostovanja najboljših dirigentov in opernih pevcev. Sarajevo je mesto zabave, mesto, ki živi 24 ur na dan.


Odhodi 2021:

               april- 
              
maj- 
               junij-
              september-  
              oktober-   
              november -
             
december -      

    

              
(za zaključene skupine po dogovoru, tudi za min.8 prijavljenih)
Čas za prijavo: do zapolnitve prostih mest
Minimalno število potnikov: 45 ali 8 (kombi)
Čas potovanja: 3 dni/ 2 x NZ

Program

1.dan: KOPER - LJUBLJANA - SARAJEVO
Odhod iz Kopra in Ljubljane v zgodnjih jutranjih urah (Koper- 00:15h) in vožnja z udobnim avtobusom/kombijem visokoturistične kategorije proti Sarajevu. Ob prihodu se bomo najprej namestili v hotel ter se po krajšem počitku odpravili na ogled starega mestnega jedra z Baščaršijo, Begovo džamijo, staro in novo pravoslavno cerkev, židovsko sinagogo, katedralo, sahat kulo, staro mestno hišo. Zvečer se bomo sproščali v enem od znanih sarajevskih klubov ob zvokih narodne glasbe. Nočitev.

 

2.dan: SARAJEVO - MOSTAR

Zajtrk. Sledi odhod proti Mostarju, na poti se bomo ustavili v Jablanici, ogled prizorišča ene najpomembnejših bitk 2.svetovne vojne, ''Bitke na Neretvi''. Ob prihodu v Mostar sledi ogled znamenitosti z lokanim vodičem: most Sultana Sulejmana, Stari most, ki je bil porušen med vojno in ponovno obnovljen, tursko hišo , mošejo Tabačica,... Nekaj prostega časa boste lahko izkoristili za pravo turško kavico, zgodnje kosilo (individualno) ali nakup spominkov. Prihod v Sarajevo je predviden v večernih urah. Nočitev.


3.dan: SARAJEVO - BANJA LUKA - LJUBLJANA - KOPER
Zajtrk. Sledi odhod proti Banja Luki. V ti. ''krajiški lepotici'' bomo naredili bomo postanek za kosilo (individualno) in kavico v centru mesta ali ob reki Vrbas. Če bo čas dopuščal bomo obiskali samostan Marija Zvijezda in kupili orginal sir trapist, katerega skrivnost izdelave menihi čuvajo več kot 200 let. Pot bomo nadaljevali proti mejnem prehodu Nova Gradiška, do avtoceste Beograd-Zagreb. Prihod domov je predviden v poznih večernih urah.


Cenik

Storitev

 3 dni /2 x nz

Aranžma

145 eur

NZ=nočitev z zajtrkom

 

V ceno aranžmaja je vključeno:

• 2 x NZ v hotelu 3*  
• avtobusni/kombi prevoz na relaciji Ljubljana -  Sarajevo - Mostar - Ljubljana
• ogledi (brez vstopnin)
• ogled mesta z lokalnim vodičem
• slovensko spremljanje in organizacijoMožna doplačila

• 1/1 soba - 25 eur
• tradicionalna bosanska večerja - 20 eur/os.
• Coris-zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini - 6,20 eur/os.
• 6% riziko odpovedi - 8,10 eur/os.
STC d.o.o.
Podpeč 16
6275 Črni Kal
040/57-15-15 in 05/99-68-718
Spletna prodaja 
Delovni čas: od ponedeljka do petka od 09.00 do 19.00 ure
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke