Banja Luka novo leto 2021

 

Ogledali si boste zgodovinsko bogato glavno mesto Republike Srbske, jedli boste odlično hrano, nakupovali boste na glavni tržnici po neverjetnih cenah ter se noro zabavali do jutranjih ur.


 

 

Odhod: bo znano septembra 2020
Čas za prijavo: do zapolnitve prostih mest
Minimalno število potnikov: 45
Čas potovanja: 3 dni/2 noč. - 
                            

                           


• ZA SKUPINE VELJAJO POSEBNI POPUSTI
• ZA STALNE STRANKE VELJAJO POSEBNI POPUSTI

• POPUSTI SE MED SEBOJ NE SEŠTEVAJO

 

Program

1.dan: LJUBLJANA - BANJA LUKA
Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah (02:30h) s parkirišča Dolgi most na Viču in vožnja z udobnim turističnim avtobusom proti mejnem prehodu Obrežje. Peljali se bomo mimo Zagreba, proti Kozarski Dubici, mimo vasice Kozarac do Nacionalnega parka Kozara, čigar središče je spomeniški kompleks na Mrakovici, katerega je zgradil vajar Dušan Džamonja v spomen padlim borcem za časa II.svetovne vojne. Po ogledu bomo nadeljevali pot proti Banja Luki kamor bomo prispeli predvidoma okoli 11 ure. Z lokalnim vodičem si bomo ogledali znamenitosti kot so trdnjava Kastel, Muzej R.Srbske, Gospodsko ulico, Banske dvore, Narodno gledališče, cerkev Svete Trojice, Banjalučko biskupijo, stavbo vlade RS, Muzej sodobne umetnosti, seveda ne bomo spustili tudi znamenito tržnico v Banja Luki kjer se dobi vse od igle do lokomotive. Odhod proti hotelu in prosto do večerje v restavraciji ''Vrbas''* na istoimeni reki, eno najbolj znanih restavracij v Banja Luki, ob glasbi v živo in ta pravem ''banjalučkem ćevapu'' in nepogrešljivi ''mekoj'' rakiji (samo za najpogumnejše), se bomo prepuščali veselju in pesmi do pozno v noč. Nočitev.

 

2. dan: BANJA LUKA - KRUPA NA VRBASU - ETNO VASICA
Zajtrk. Po zajtrku sledi odhod proti Krupi na Vrbasu, kjer si bomo ogledali mline na slapovih Vrbasa in poskusili domače ''uštipke'' s kajmakom, narejenih iz moke, mlete prav v teh mlinih. Nadaljevali bomo pot proti etno vasici. Sprehodili se bomo po potki in si ogledali kako se je nekoč živelo v 19. in 20. stoletju, avtohtone hišice čuvajo več kot 6000 različnih predmetov iz vsakdanjega življenja. Privoščili si bomo tudi odlično domače kosilo**. Sledi vrnitev proti Banja Luki. Novo leto bomo praznovali v eni od najbolj znanih diskotek ali restavracij. Nočitev.


3. dan: BANJA LUKA - LJUBLJANA

Po zajtrku boste imeli še nekaj časa za nakup spominkov. Pre odhodom domov si bomo ogledali še samostan Marija Zvijezda iz 17 stoletja, znanem po siru trapistu katerega skrivnost pridelave menihi čuvajo že 200 let. Imeli boste možnost nakupa sira in ostalih domačih dobrot, ki jih pridelujejo v samostanu. Oče Franjo nam bo povedal par modrosti o življenju in s čem se ukvarjajo menihi. Še bolj zanimiva bo razlaga o raznih zdravilnih pripravkih v svoji trgovinici. Vrnitev proti Banja Luki in prosto za samostojne oglede Popoldne vrnitev proti domu in prihod v večernih urah.

Cenik

STORITEV

 3 dni / 2 x NZ


Aranžma

september 2020

 

KLIKNI TUKAJ ZA REZERVACIJO

 

V ceno aranžmaja je vključeno:

• 2 x NZ v hotelu Palas 3* v strogem centru
• avtobusni/kombi prevoz na relaciji Ljubljana- Banja Luka - Ljubljana
• osnovno nezgodno zavarovanje
• ogledi (brez vstopnin)
• slovensko spremljanje in organizacijo
 


Popusti*

• ZA SKUPINE VELJAJO POSEBNI POPUSTI
• ZA STALNE STRANKE VELJAJO POSEBNI POPUSTI
!POPUSTI SE MED SEBOJ NE SEŠTEVAJO!

Možna doplačila**

ob prijavi

• 1/1 soba - 30 eur (2 noč.)
• 6% riziko odpovedi oz. min 7 eur/os.

• Coris-zdravstveno zavarovanje v tujini
• kosilo v etno vasici 12 eur/os.

vodniku na poti

• novoletno praznovanje - 36 eur/os..
STC d.o.o.
Podpeč 16
6275 Črni Kal
040/57-15-15 in 05/99-68-718
Spletna prodaja 
Delovni čas: od ponedeljka do petka od 09.00 do 19.00 ure
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke