Makedonija Ekspres IIMesto Ohrid je bilo od nekdaj posebno mesto na Balkanu, poznano po svoji enkratni legi in neokrnjeni naravi, po svoji pestri zgodovini in bogati kulturni dediščini. Navdušuje s svojo bogato in staro zgodovino, cerkvami, ikonami, mozaiki, posebno arhitekturo, plažami, neokrnjeno naravo in edinstveno klimo.

Odhod:
  (za zaključene skupine po dogovoru)

Čas za prijavo: najmanj 14 dni pred odhodom oz. do zapolnitve prostih mest
Najmanjše št. potnikov: 8/35
Čas potovanja: 4 dni / 3 x NZ
Prevoz: letalo

Program

1. dan: ITALIJA (bližnje letališče) - SKOPJE - OHRID
Zbirališče potnikov na parkrišču Dolgi most v Ljubljani in transfer do bližnjega letališča v Italiji. Polet letala je predviden v popoldanskih urah. Po ureditvi mejnih formalnosti prevoz v mesto Skopje in ogled mestnih zanimivosti: trdnjava Kale, cerkev Sv. Spasa, Mustafa Pašina džamija, reka Vardar in stari del mesta. Pozno popoldne nadaljevanje potovanja z avtobusom mimo Tetova, Gostivara in Kičeva v Ohrid. Nastanitev v hotelu ob Ohridskem jezeru. Nočitev.

 

2. dan: OHRID
Po zajtrku ogled kulturnozgodovinskih znamenitosti Ohrida: cerkev Sv. Sofije, Sv. Jovan Kaneo, Sv. Kliment, Klimentova univerza, Samuelova trdnjava, idr. Nato nekaj časa prosto za oddih, sprehod po mestu in nakup spominkov ali ohridskih biserov. Povratek v hotel. Popoldne prosto. Priporočamo izlet z ladjo po Ohridskem jezeru do samostana Sv. Naum (doplačilo), postanek za ogled in oddih, povratek v hotel. Nočitev.

3. dan: BITOLA - PRESPANSKO JEZERO
Po zajtrku vožnja z avtobusom po panoramski cesti preko planine Galičice na Prespansko jezero s postanki na razglednih točkah s čudovitim razgledom na Ohridsko in Prespansko jezero. Vožnja mimo Resna v Bitolo, orientacijski ogled po starem mestnem središču mimo urnega stolpa, cerkve sv. Dimitrija in mestnega muzeja do pokritega bazarja in obisk antične Herakleje. Popoldne povratek v hotel. Nočitev.

 

4. dan: OHRID - SKOPJE - ITALIJA

Zajtrk. Prevoz do skopskega letališča. Polet letala proti Italiji je predviden v popoldanskih urah. Ob pristanku sledi transfer do Ljubljane.


 


Cena: 459,00 eur/os.

               


V ceno je vključeno:

• letalski prevoz Italija (bližnje letališče) - Skopje - Italija (bližnje letališče)
• letališke in varnostne pristojbine
transfer Ljubljana-letališče-Ljubljana
• 3 x nz v hotelu 3*/4* na Ohridu
• avtobusni/kombi prevoz na destinaciji
• cestnine in ostale pristojbine
• ogledi (brez vstopnin)
• poldnevni ogled Skopja in Ohrida z lokalnim vodnikom
• strošek spremstva in organizacije potovanja


Možna doplačila

ob prijavi
• enoposteljna soba - 40 eur

vodniku na poti
• vstopnine, ki niso vključene v ceno aranžmaja 2 - 10 eur (za muzej ali znamenitost).
• izlet z ladjico do Sv.Nauma - 15 eur/os.

Popusti

• za otroke do 12. leta na dodatnem ležišču skupaj z dvema odraslima so enotni in znašajo 15% od osnovne cene aranžmaja.
STC d.o.o.
Podpeč 16
6275 Črni Kal
040/57-15-15 in 05/99-68-718
Spletna prodaja 
Delovni čas: od ponedeljka do petka od 09.00 do 19.00 ure
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke