Makedonija in BolgarijaOdhodi:
april:
            maj:

            september:
            oktober:
            november:

Čas za prijavo do: do zapolnitve prostih mest
Minimalno število potnikov: 45
Čas potovanja: 4 dni/ 3 nočitve
Prevoz: letalo

Program

1.dan: SLOVENIJA - SKOPJE - SOFIJA
Zbirališče potnikov na letališču JP Ljubljana, od koder boste poleteli proti Skopju. Po pristanku avtobusna vožnja do bolgarske meje. Po opravljenih formalnostih vožnja v Sofijo. Po prihodu nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2.dan: SOFIJA
Zajtrk in ogled vedno bolj “evropskega” mesta s slovanskim pridihom: katedrala Aleksandra Nevskega z muzejem ikon, cerkev Sv. Sofije, po kateri ima mesto tudi ime, rotunda Sv. Jurija, Velika mošeja z državnim arheološkim muzejem, Bojanska cerkev s freskami - pod zaščito Unesca, spomenik Vasilija Levskega, univerza… Popoldan nekaj prostega časa za samostojne oglede ali … Za doplačilo možnost večerje s folklornim programom. Nočitev.

3.dan: SOFIJA - RILA - SKOPJE
Po zajtrku se boste podali v pogorje Rila, kjer se nahaja največji pravoslavni srednjeveški samostan na bolgarskih tleh. Začetki samostana segajo v 10. stoletje. Postavili so ga na mestu, kjer je živel puščavnik Janez Rilski. Samostan je bil skozi stoletja eden od središč slovanskega in bolgarskega kulturnega življenja. V njem se nahajajo dragoceni rokopisi, rezbarije in ikone. Ogled in nato nadaljevanje poti do Skopja. Po prihodu nastanitev v hotelu. Za doplačilo možnost večerje v nacionalni restavraciji.

4.dan: SKOPJE - SLOVENIJA

Po zajtrku ogled makedonske prestolnice: Daut pašev hamam, trdnjava Skopsko kale, Isa begova mošeja, pravoslavna cerkev Sv. Spasa, čaršija… Po končanih ogledih prevoz na letališče Skopje. Polet proti Ljubljani, kjer je predviden pristanek okoli 17:30 ure.


Cena: 539 €


V ceno je vklučeno:

• letalski prevoz Ljubljana - Skopje – Ljubljana
• letališke in varnostne pristojbine
• avtobusni prevoz
• en polpenzion in dve nočitvi z zajtrkom v hotelih 3*
• zunanje oglede
• strošek spremstva in organizacije potovanja.

Opomba

• Makedonske oblasti zahtevajo ob vstopu potrdilo o dodatnem zdravstvenem zavatovanju.

Možna doplačila

ob prijavi
• enoposteljna soba 22€/ noč

vodniku na poti
• vstopnine, ki niso vključene v ceno aranžmaja 2 - 10€ za muzej ali znamenitost.

Popusti

• za otroke do 12. leta na dodatnem ležišču skupaj z dvema odraslima so enotni in znašajo 15% od osnovne cene aranžmaja.
STC d.o.o.
Podpeč 16
6275 Črni Kal
040/57-15-15 in 05/99-68-718
Spletna prodaja 
Delovni čas: od ponedeljka do petka od 09.00 do 19.00 ure
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke