Delta Donave in Bukarešta


   

RAJ ZA LJUBITELJE NARAVE IN DONAVSKE KULINARIKE


Delta Donave (Delta Dunării) je narodni park ob izlivu Donave v Črno morje (5800 km2; od tega 732 km2 v Ukrajini). Vode Donave so največji in najbolje ohranjenih del delte v Evropi. Delta Donave gosti več kot 300 vrst ptic, več kot 1200 vrst rastlin ter 45 vrst sladkovodnih rib (Krap, Som, Ščuka, Lakom, Ostriž, Jeseter, Sevruga, itd.) ter številna jezera in močvirja. Reka Donava je največja plovna reka Evrope. Izjemna močvirna pokrajina ob treh glavnih rokavih Donave s številni umetni in naravni kanali, jezeri, trstičjem in poplavnimi gozdovi, bogatim rastlinstvom in živalstvom. Je del svetovne dediščine Unesca.

Odhod: 
vsak četrtek
Čas za prijavo: 21 dni pred odhodom oz. do zapolnitve prostih mest
Minimalno št. potnikov: 2
Maksimalno št. potnikov: 10
Čas potovanja: 6 dni/ 5 x nz


Program

1. dan: ITALIJA (BLIŽNJE LETALIŠČE) - BUKAREŠTA
Transfer na letališče in odhod letala predvidoma v jutranjih urah v Bukarešto. Po pristanku v Bukarešti se bomo odpeljali proti Tulci. Tulca je mesto ob Donavi, ki je bilo ustanovljeno v 7. stoletju pred našim štetjem pod imenom Aegyssus. Mesto je bilo že od antičnih časov pomembno pristanišče. Tu si bomo ogledali muzej - Muzeul de Stiintele Naturii Delta Dunari in spoznali favno, floro ter tradicionalen način življenja na Delti. Po ogledu sledi vožnja do Murighiol, kjer se bomo vkrcali na čoln, ki nas bo odpeljal do nastanitve v Vili Karma. Peljali se bomo čez kanale: bratul Sfantul Gheorghe, canalul Uzlina, lacul Uzlina, lacul Isac, canalul Litcov, canalul Caraorman do Crisana. Pijača dobrodošlice ter predstavitev programov, večerja ter nočitev.

2. dan: OGLED PTIC

Po zajtrku se bomo odpravili s čolnom iz Crisana do jezera Obretinul mic do jezera Cuibul cu lebede čez kanal Litcov do jezera Iacub v Caraorman in povratek v Crisan. Vožnja po kanalih nas bo popeljala v naravni rezervat ptic kjer bomo lahko videli kar nekaj vrst kot so: beli pelikani, siva caplja, velika bela caplja, kvakač,… Ob 13.00 povratek v Crisan in kosilo. Po krajšem počitku se bomo odpravili na drugi del raziskovanja po kanalih: cez kanal Caraorman v kanala Vatafu do jezera Puiu in jezera Lumina ter povratek v Crisan. Ogledali si bomo raznoliko rastlinstvo (beli in rumeni lokvanj, vrbe, topole, trstje,…) in živalstvo (vidra, evropskega minka, podlasico,…) in se popeljali do ptičjih gnezdišč. Povratek v Crisan in večerja ob 20.00. Nočitev.
3. dan: VOŽNJA PO KANALIH IN PIKNIK
Zajtrk, ter odhod na izlet s piknikom: najprej se bomo peljali skozi stari del delte Dunarea Veche čez kanal Bogdaproste do jezera Bogdaprost, kjer gnezdi navadna čigra in do jezera Trei Iezere kjer zbirališče Laboda, Kormorana, Bele Štorklje, različnih vrst rac (beloglava, crna),.... do jezera Cazanele ter do vasice Mila 23. V Mili 23 bomo pripravili ribji piknik v tradicionalnem stilu. Na kratko nam bodo tudi predstavili vasico in načina življenja v njej. Mila 23 je tradicionalna ribiška vasica, ki je od črnega morja oddaljena 23 milj, od tod tudi ime Mila 23. Počitek in povratek nazaj v Crisan. Večerja. Nočitev.

4. dan: IZLIV DONAVE V ČRNO MORJE
Po zajtrk se bomo odpeljali do Suline, mesta ob izliv reke Donave v Črno morje. Spoznali bomo multikulturno mesto, ki je doživelo svoj vrhunec v 30. letih prejšnjega stoletja. Odpravili se bomo še do peščenih plaž ob Črnem morju. Čas za kosilo. Če bodo vremenske razmere dobre, se bomo odpravili še v zaliv Musura, kjer je največje zbirališče pelikanov v delti Donave. Povratek proti Crisanu pozno popoldne. Nočitev.

5. dan: BUKAREŠTA
Po zajtrku odhod proti Bukarešti. Nastanitev v hotelu. V popoldanskih urah si bomo ogledali najbolj zanimive turistične točke Bukarešte:zgradba parlamenta, ki poleg ameriškega Pentagona sodi med največje zgradbe na svetu, Slavolok zmage, Trg revolucije, Knežji dvor, ki ga je uporabljal srednjeveški vladar Vlad Drakula za svojo rezidenco, etnološki muzej....Večerja v tradicionalnem stilu. Nočitev.

6. dan: BUKAREŠTA - ITALIJA (BLIŽNJE LETALIŠČE) - TRANSFER DO LJUBLJANE
Transfer do letališča, predviden odhod letala v zgodnjih jutranjih urah. Po pristanku na bližnjem letališču sledi transfer do Ljubljane.

 

Cena: 890 eur


V ceno je vključeno:

• transfer Ljubljana - letališče v Italiji - Ljubljana
• letalski prevoz Italija - Bukarešta -Italija
• letališke in varnostne pristojbine
• avtobusni/kombi prevoz po programu v Romuniji
• 3 x polni penzion in 1 x polpenzion v Vili Karma (v Crisanu)
• 1 x nočitev v hotelu 3* v dvoposteljni sobi v Bukarešti
• organizacija in vodenje v angleškem jeziku pri manj kot 6 osebah, pri 7 do 10 osebah je vodenje v slovenskem jeziku
ogled Bukarešte in tradicionalna večerja

Doplačila ob prijavi:
• enoposteljna soba doplačilo 60 eur/os.
• riziko odpovedi 5% - 44,50 eur/os.
• Coris-zdrav. zavarovanje z asistenco v tujini - 15 eur/os. 

Doplačilo na samem kraju
• vstopnina za ogled muzeja, ki je posvečen delti Donave v Tulci, 4€

Najmanjše število potnikov je 2, največje pa 10.
STC d.o.o.
Podpeč 16
6275 Črni Kal
040/57-15-15 in 05/99-68-718
Spletna prodaja 
Delovni čas: od ponedeljka do petka od 09.00 do 19.00 ure
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke