Po poteh grofa Drakule II.
Odhod: v kratkem!
Čas za prijavo: do zapolnitve prostih mest
Minimalno število potnikov: 6
Čas potovanja: 5 dni/ 4 x nz
Prevoz: letalo/avtobus


Program

1. dan: LJUBLJANA - BUKAREŠTA
Zbirališče udeležencev na dogovorjenem mestu in transfer do bližnjega letališča v Italiji. Po opravljenih formalnostih polet v Bukarešto. Po pristanku na letališču  prevoz do hotela in nastanitev. Zvečer prosto za spoznavanje nočnega življenja mesta, ki ga mnogi imenujejo „Vzhodni Pariz“. Predlagamo večerjo v tipični restavraciji s folklornim programom. Nočitev v hotelu.

2. dan: BUKAREŠTA - SINAIA - BRAN - BRASOV
Po zgodnejšem zajtrku panoramski avtobusni ogled romunske prestolnice: zgradba parlamenta, ki poleg ameriškega Pentagona sodi med največje zgradbe na svetu, Slavolok zmage, Trg revolucije, Knežji dvor, ki ga je uporabljal srednjeveški vladar Vlad Drakula za svojo rezidenco... Po ogledih vožnja do Sinaie, kjer boste obiskali enega najlepših evropskih gradov Peles, mojstrovine zgrajene v nemško - renesančnem slogu. V gradu so shranjene številne evropske umetnine rezbarske umetnosti, keramike, tapiserije. Za zaključek še v Bran, kjer se nahaja sloviti grad grofa Dracule. Po ogledih vožnja v Brasov, nastanitev v hotelu večerja ter nočitev.

3. dan: BRASOV - SIGHISOARA - SIBIU

Po zajtrku vožnja do Sighisoare, za mnoge najbolj romantičnega mesta v Romuniji: citadela - edina še naseljena v Evropi, urni stolp, cerkev na griču z ostanki obzidja... Po ogledih vožnja v Sibiu, evropsko kulturno prestolnico v letu 2007. Ogled glavnih mestnih znamenitosti enega najbolje ohranjenih romunskih srednjeveških mest: mestni trg, mestna hiša, pravoslavna katedrala, obzidje s stolpi... Nastanitev v hotelu večerja in nočitev.

4. dan: SIBIU - TIMISOARA - NOVI SAD

Po zajtrku vožnja v Timisoaro, mesto, ki se razprostira na bregovih reke Bega. Ogled veličastnega mestnega trga, ki je odigral pomembno vlogo pri strmoglavljenju nekdanjega romunskega predsednika Ceauşesca. V popoldanskih urah boste zapustili Romunijo in se odpravili proti Novemu Sadu, krajši panoramski ogled mesta in nadaljevanje potovanja proti domu.

5. dan: NOVI SAD - HRVAŠKA - SLOVENIJA

Po večerni in nočni vožnji prihod v Slovenijo.


Cena: 438 €


V ceno je vključeno:

• Letalski prevoz Italija – Bukarešta
• letališke in varnostne pristojbine
• transfer do bližnjega letališča v Italiji
• kombi prevoz na relaciji
• eno nočitev z zajtrkom in dva polpenziona v hotelih 3*
• zunanje oglede
• stroške spremstva in organizacije potovanja
STC d.o.o.
Podpeč 16
6275 Črni Kal
040/57-15-15 in 05/99-68-718
Spletna prodaja 
Delovni čas: od ponedeljka do petka od 09.00 do 19.00 ure
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke