Po poteh romunske dediščine


 


Odhod: v kratkem!
Čas za prijavo: do zapolnitve prostih mest
Minimalno število potnikov: 45
Čas potovanja: 7 dni/ 6 nočitev

Program

1. dan: SLOVENIJA - MADŽARSKA
Odhod iz Slovenije v večernih urah. Avtobusna vožnja čez mejni prehod Dolga Vas na Madžarsko. Nočno potovanje proti Romuniji.

2. dan: ORADEA - SATU MARE - BAIA MARE

V jutranjih urah prihod v Oradeo, mesto imenovano „vhodna vrata Romunije”. Panoramski ogled mesta: citadela, palača s 365 okni, baročna katoliška katedrala, pravoslavna „Lunina cerkev“... Po ogledu nadaljevanje potovanja proti severu v pokrajino Maramures. Med potjo krajši postanek v Satu Mare, poznanem po svojih slikovitih stavbah, med katerimi izstopata secesijski hotel Dacia ter protestantska cerkev „v verigah“. Dan boste zaključili v glavnem mestu pokrajine Maramures - v Baia Mare. Po prihodu panoramski ogled mesta, nastanitev v hotelu večerja in nočitev.

3. dan: BAIA MARE - SAPANTA - SIGHET - GURA HUMORULUI
Po zajtrku vožnja v Sapanto. Ogled nenavadnega „Veselega pokopališča“, eno največjih tovrstnih svetovnih znamenitosti takoj za egipčansko Dolino kraljev. Krajši postanek tudi v Sighetu Marmatei, kjer boste obiskali spomenik - muzej žrtvam komunizma in upora. Nadaljevanje potovanja po dolini reke Izza in ogled treh najpomembnejših lesenih cerkva v pokrajini Maramures. Vse tri, Barsana, Poienile Izei in Leud, so tudi del Unescove zaščitene dediščine. Po ogledih daljše potovanje proti vzhodu, v Gura Humorului. Večerja in nočitev v hotelu.

4. dan: GURA HUMORULUI - SAMOSTANI MOLDAVIJE
Zajtrk. Dan bo namenjen ogledom svetovno znanih moldavskih samostanov, ki so del Unescove zaščitene dediščine. Ogledali si boste samostan Moldovita iz 16. stoletja in samostan Sucevita, ki ga imenujejo tudi “trdnjava”, zaradi obzidja s katerim je obdan. Posebej zanimiv bo postanek v kraju Marginei z ogledom delavnice črne keramike. Zanimiv bo tudi ogled samostana Dragomorna, ki za razliko od ostalih nima zunanjih poslikav. Za konec še ogled samostana Voronet, ki mu pravijo tudi “Sikstinska kapela Vzhoda”. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

5. dan: GURA HUMORULUI - BICAZ GORGES - RDEČE JEZERO - BRASOV
Po zajtrku vožnja skozi enega najslikovitejših predelov Romunije, skozi sotesko Bicaz Gorges do Rdečega jezera. Nadaljevanje potovanja v mesto Brasov, ki ga imenujejo tudi „Vrata Transilvanije“. Po prihodu ogled glavnih mestnih znamenitosti: „črna cerkev“, muzej „Najstarejše romunske šole“... Nastanitev v hotelu v okolici, večerja in nočitev.

6. dan: BRASOV - BRAN - SINAIA - BUKAREŠTA
Po zajtrku vožnja v Bran, kjer se nahaja skrivnostni grad grofa Dracule. Nato vožnja do Sinaie, kjer boste obiskali enega najlepših evropskih gradov Peles, mojstrovine zgrajene v nemško - renesančnem slogu. V gradu so shranjene številne evropske umetnine rezbarske umetnosti, keramike, tapiserije. Po ogledu vožnja v Bukarešto. Nastanitev v hotelu in prosto do večera. Zvečer predlagamo večerjo v tipični restavraciji s folklornim programom. Nočitev.

7. dan: BUKAREŠTA - LJUBLJANA
Po zajtrku ogled romunske prestolnice: zgradba parlamenta, ki poleg ameriškega Pentagona spada med največje zgradbe na svetu, Slavolok zmage, Trg revolucije, Knežji dvor, ki ga je uporabljal srednjeveški vladar Vlad Drakula za svojo rezidenco, etnološki muzej... Po ogledih nekaj prostega časa do odhoda na letališče. Po opravljenih formalnostih polet proti Ljubljani.


Cena: 586 €


V ceno je vključeno

• Avtobusni prevoz
• letalski prevoz Bukarešta – Ljubljana
• letališke in varnostne pristojbine
• štiri polpenzione in eno nočitev z zajtrkom v hotelih 3*
• zunanje oglede po programu
• stroške spremstva in organizacije potovanja
STC d.o.o.
Podpeč 16
6275 Črni Kal
040/57-15-15 in 05/99-68-718
Spletna prodaja 
Delovni čas: od ponedeljka do petka od 09.00 do 19.00 ure
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke