Balkan Ekspres I

 

Odhodi 2019:

07.-14.09.
14.-21.09.              

                             
(za zaključene skupine po dogovoru, tudi za min. 8 prijavljenih)
Čas za prijavo do: do zapolnitev prostih mest
Minimalno število potnikov: 40 oz. 8
(za zaključene skupine po dogovoru)
Čas potovanja: 7 dni/6 x polpenzion

ZA SKUPINE VELJAJO POSEBNI POPUSTI!
ZA STALNE STRANKE VELJAJO POSEBNI POPUSTI!

Program

1. dan: SLOVENIJA – SARAJEVO
Odhod avtobusa iz Ljubljane (Maribor, Kranj, Koper)* ob polnoči. Vožnja s krajšimi postanki mimo Novega Mesta, Zagreba in dalje po Slavoniji do Slavonskega Broda, Zenice in Sarajeva. Predviden prihod v Sarajevo je v jutranjih urah. Namestitev v hotelu, nato pa sledi ogled mestnih znamenitosti v spremstvu lokalnega vodnika: Ali Pašine džamije, Principovega mosta, Viječnice, stare pravoslavne cerkve in sprehod po starem mestnem jedru z Baščaršijo, ki se ponaša s številnimi trgovinami, džamijami, vodnjaki, ogledali si bomo tudi znameniti tunel pod letališčem. Večerja in nočitev v hotelu.


2. dan: SARAJEVO – MOSTAR – BUDVA
Po zajtrku se bomo poslovili od Sarajeva in se po dolini reke Neretve skozi Jablanico zgodovinsko mesto, znano predvsem po mostu na Neretvi, odpravili do Mostarja. Kratek ogled starega mestnega jedra, most Sultana Sulejmana, Stari most, ki je bil porušen med vojno in ponovno obnovljen, džamijo...Po dolini reke Neretve se bomo nato odpeljali proti jadranski obali ter naprej skozi Neum mimo Dubrovnika in Cavtata v Črno Goro. Po ureditvi mejnih formalnosti sledi vožnja do hotela na budvanski rivieri, kamor bomo prispeli v večernih urah. Večerja in nočitev v hotelu.


3. dan: BUDVA – KOTOR – LOVĆEN – CETINJE – BUDVA

Zajtrk. Avtobusna vožnja ob tivatskem, risanskem in kotorskem zalivu, mimo starih pomorskih mest. Nadaljevanje vožnje v slikoviti Kotor in sprehod po ulicah starega mesta, ki je obdano s 4,5 km dolgim obzidjem. Naprej se bomo napotili v Cetinje, staro črnogorsko prestolnico. Ogled dvora kralja Nikole in zunanji ogled cetinjskega samostana. Odhod proti Njegušem kjer bomo naredili postanek za degustacijo znanega črnogorskega pršuta, sira in vina. Sledil bo odhod na Lovćen, umetniško delo narave na 1660 m višine nam ponudilo čudovit razgled na celotno Črno Goro. Ogledali si bomo tudi mavzolej (dostop preko 461 stopnic) katerega je zgradil Njegoš davnega leta 1845 po načrtih vajarja Ivana Meštrovića Povratek po gorski cesti v Budvo. Večerja in nočitev.


4. dan: BUDVA – SKADAR – TIRANA – OHRID
Zajtrk v hotelu, nato pa vožnja proti Albaniji. Albanija je bila pred leti najbolj izolirana država v Evropi. Stvari se spreminjajo, še vedno pa je za turista zelo drugačna in zanimiva. Pot nas bo vodila do Skadarja. Ogled, nato pa vožnja mimo Tirane v Makedonijo. Ustavili se bomo v mestu Struga, ki leži ob ohridskem jezeru. Namestitev v hotelu, večerja in zaslužen počitek.


5. dan: OHRID – SVETI NAUM – OHRID
Zajtrk. Prevoz v Ohrid in ogled mestih zanimivosti: pristanišče, stara čaršija, cerkev SV. Sofije, amfiteater, Sv. Jovan Kaneo, Sv. Kliment, Klimentova univerza, galerija ikon, Samuelova trdnjava idr. Popoldne panoramski izlet z avtobusom ob ohridskem jezeru ali lep izlet z ladjo po ohridskem jezeru do samostana Sv. Naum (doplačilo). Ogled cerkve in izvirov reke Drim. Povratek ob jezeru z avtobusom skozi številna obalna letovišča do hotela v Strugi. Zvečer večerja v hotelski restavraciji, prenočevanje.

6. dan: OHRID – SKOPJE – BEOGRAD
Po zajtrku sledi vožnja mimo Tetova do Skopja. Prevoz v mesto in ogled mestnih zanimivosti: trdnajva Kale, cerkev Sv. Spasa, Mustaf Pašina džamija, reka Vardar in stari del mesta. Zgodaj popoldne nadaljevanje potovanje z avtobusom po južni Srbiji mimo Niša proti Beogradu. Sledil bo krožni ogled Beograda in sicer se bomo zapeljali proti hiši cvetja, kjer počiva "maršal" Tito. Nadaljevali bomo z ogledom Dedinja in njegovih znamenitosti kot so Beli dvori-kraljevski kompleks kjer prebiva družina Karađorđević, stadiona Partizan in Marakana, Maršalata, Vma in drugih. Ogledali si bomo še 5. največjo pravoslavno cerkev na svetu; hram Svetega Save. Odhod proti hotelu in prosto. Večerja. Nočitev.


7. dan: BEOGRAD – SLOVENIJA
Zajtrk. Sledi ogled mestnega jedra, kjer se bomo sprehodili po Knez Mihajlovi ulici in Kalemegdanu (Trg Republike, Spomenik Knezu Mihajlu, Narodno gledališče, Narodni muzej, Srbska akademija znanosti in umetnosti, Študentski trg, Etnografski muzej, Kalemegdanska trdnjava) z lokalnim vodičem, ter ob osupljivem pogledu na sotočje Donave in Save popili izvrstno kavico v tamkajšnji kavarni s teraso. Popoldan slovo od Beograda in vožnja nazaj proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.


Cena

 STORITEV
 7 dni / 6 x HB
 Aranžma

499 eur


V ceno aranžmaja je vključeno:

• 6 x polpenzion v hotelih 3-4* v navedenih mestih
• avtobusni/kombi prevoz na navedenih relacijah
• osnovno nezgodno zavarovanje
• ogledi (vstopnine vključene)

• lokalno vodenje
• slovensko spremljanje in organizacijo

Možna doplačila

Ob prijavi
• enoposteljna soba - 80 eur/os.
• Coris-zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini - 12,10 eur/os. (enojno)
• 6% riziko odpovedi - 29,94 eur/os.
STC d.o.o.
Podpeč 16
6275 Črni Kal
040/57-15-15 in 05/99-68-718
Spletna prodaja 
Delovni čas: od ponedeljka do petka od 09.00 do 19.00 ure
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke