Beograd in Novi Sad

 
 

Odhodi 2020: 
          
april-  03., 10., 17.
              
maj-  01., 08., 29.
               junij- 05., 12.
              september-  04., 11., 25.
              oktober- 02., 09., 16.  
              november - 13., 20.
             
december11.                                            
              

(za zaključene skupine datum odhoda po dogovoru, tudi za min. 8 prijavljenih)

Čas za prijavo: do zapolnitve prostih mest
Minimalno število potnikov: 45 ali 8 (kombi)
Čas potovanja: 3 dni/2 x NZ

 Program:

1.dan: KOPER - LJUBLJANA - BEOGRAD

Odhod iz Kopra in Ljubljane v zgodnjih jutranjih urah in vožnja z udobnim avtobusom turistične kategorije proti Beogradu. Prihod v jutranjih urah (okrog 08:30h), kjer si že ob vstopu v mesto ogledamo zahodna beograjska vrata (stavba Genex-a, Beograjska arena - največja športna dvorana na Balkanu), Sava center; nato pa prečkamo most na reki Savi, s katerega se odpira čudovit pogled na Kalemegdan in staro mestno jedro. Sledil bo ogled hiše cvetja, kjer počiva "maršal" Tito in ''njegova'' Jovanka. Nadaljevali bomo z ogledom prestižnega Dedinja in njegovih znamenitosti kot so Beli dvori - kraljevega kompleksa, kjer prebiva družina Karađorđević, stadiona Marakana in Partizan, staromeščanske in novodobne vile. Ogledali si bomo še 3. največjo pravoslavno cerkev na svetu: hram Svetega Save. Sledi namestitev v hotelu in kratek počitek. Po počitku se odpravimo proti mestnemu jedru, kjer se bomo sprehodili po Knez Mihajlovi ulici in Kalemegdanu, ter ob osupljivem pogledu na sotočje Donave in Save popili izvrstno kavico v tamkajšnji kavarni s teraso. Po ogledih prosto za samostojne oglede do večernega obiska ene od najboljših tradicionanih restavracij z glasbo v živo*. Nočitev.


2.dan: BEOGRAD - AVALA - NOVI SAD
Po zajtrku se odpravimo na beograjski ''buvljak'', tržnico na kateri se najde skoraj vse, od šivanke do lokomotive. Po ugodnih nakupih se bomo zapeljali na najvišji beograjski hrib-Avalo. Simbol Beograda, ti. Avalski toranj (stolp) so pred nedavnim spet odprli za obiskovalce. S tega, 204 m visokega stolpa, se ob lepem vremenu vidi Beograd kot na dlani. Ogledali si bomo tudi spomenik Neznanem junaku, delo Ivana Meštrovića. Po ogledih se odpravimo proti Novem Sadu. Pred vstopom v mesto si bomo ogledali Petrovaradinsko trdnjavo, ti. Gibraltar na Donavi in si privoščili kavico na terasi s fantastičnim pogledom na Donavo in mesto. Sledil bo ogled mestnega jedra in znamenitosti: Mestna hiša, Spomenik Svetozarju Miletiću, Rimokatoliška cerkev imena Marije, Srbsko narodno gledališče, Grška Šola, Miletićeva ulica Zmaj Jovina (zona za pešce od Trga Svobode do Dunavske ulice ). Po ogledih sledi namestitev v hotelu in prosto do odhoda na tradicionalni ''salaš'', kjer si bomo ob tamburaših privoščili vojvodjanske specialitete*. Nočitev.


3.dan: NOVI SAD - SREMSKI KARLOVCI - LJUBLJANA - KOPER
Zajtrk. Pred odhodom domov se bomo ustavili v Sremskih Karlovcih kjer si bomo pogledali srednjeveško mestece z bogato zgodovino. Ogledali si bomo Prvo srbsko gimnazijo, ustanovljeno leta 1791, Gradski muzej, Bogoslovijo Sveti Arsenije, Svetovno srbsko skupnost - Inštitut srbskega naroda. Možnost degustacije vina in medu v znani kleti družine Živanović in pokušina slovitega ''Bermeta'', spoznali se bomo z zgodovino izdelave vina in meda*. Proti domu se bomo odpravili v popoldanskih urah, prihod je predviden v poznih večernih urah.

 

Cenik

STORITEV

3 dni / 2 x NZ

Aranžma

145 eur

 NZ=nočitev z zajtrkom

 

V ceno aranžmaja je vključeno:

• 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*
• avtobusni/kombi prevoz na relaciji Koper-Ljubljana - Beograd - Novi Sad - Ljubljana-Koper
• ogledi (brez vstopnin)
• 2 x ogled mest z lokalnimi vodiči
• slovensko spremljanje in organizacijo


Možna doplačila

Ob prijavi
• enoposteljna soba - 25 eur/os.
• 6% riziko odpovedi - 8,7 eur/os.
                            
Spremljevalcu na poti
• večerja v tradicionalni restavraciji ob glasbi v živo - 20 eur
• večerja na tradicionalnem vojvodjanskem salašui ob glasbi v živo - 25 eur
• degustacija vina in medu - 6 eur/os.

Popusti

- POPUSTI ZA STALNE STRANKE!
- POPUSTI ZA SKUPINE (4 ALI VEČ OSEB)
!POPUSTI SE MED SEBOJ NE SEŠTEVAJO!
STC d.o.o.
Podpeč 16
6275 Črni Kal
040/57-15-15 in 05/99-68-718
Spletna prodaja 
Delovni čas: od ponedeljka do petka od 09.00 do 19.00 ure
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke