Novi Sad

 

 

Zakaj v Novi Sad?

Tri stoletja obstoja, trije obrambni stolpi, tristo tisoč prebivalcev, trije mostovi, ki povezujejo obale in tri tisoč več razlogov, da ga obiščete!

Odhodi 2021:
               april- 
              
maj- 
               junij-
              september-  
              oktober-   
              november -
             
december -     

   
              
(za zaključene skupine po dogovoru, tudi za min. 8 prijavljenih, prevoz s kombijem)
Čas za prijavo: do zapolnitve prostih mest
Minimalno število potnikov: 45
(za zaključene skupine po dogovoru)
Čas potovanja: 3 dni/2 x nz


Program:

1.dan: LJUBLJANA - NOVI SAD
Odhod avtobusa/kombija v zgodnjih jutranjih urah (00:15h) iz Ljubljane in vožnja z udobnim turističnim avtobusom v smeri proti Zagrebu, čez Slavonijo, Rumo in Fruško Goro do Novega Sada.Pred vstopom v mesto si bomo ogledali mogočno Petrovaradinske trdnjave, ti. donavskega Gibraltarja. Privoščili si bomo tudi kavico s prekrasnim razgledom na Donavo in mesto. Sledil bo ogled Novega Sada. Z lokalnim vodičem vam bomo razkazali staro mestno jedro ''Srbskih Aten'' in njegove znamenitosti: Mestna hiša, Spomenik Svetozarju Miletiću, Rimokatoliška cerkev sv. Marije, Srbsko narodno gledališče, Grška Šola, Miletićeva ulica (najlepša ulica v srcu starega Novega Sada, kjer je veliko trgovinic s spominki, ter tradicionalno restavracijo "Kod Lipe", Trg Marije Trandafil, Zmaj Jovina (zona za pešce od Trga Svobode do Dunavske ulice), Vladikin dvor, Trčika (naziv za stari novosadski tramvaj preurejen v bar), Nikolajevska cerkev, Matico Srbsko. Po ogledih si bomo, ob  glasbi v živo, privoščili vojvodjanske specialitete. Nočitev.

2.dan: NOVI SAD - KELEBIJA - PALIĆKO JEZERO - SUBOTICA
Zajtrk. Odpravili se bomo proti Kelebiji in obiskali znano ergelo lipicancev, jahali konje in se vozili s kočijami. Ogledali si bomo tudi znano Palićko jezero in center Subotice z mestno hišo in prečudovito sinagogo, ki je bila zgrajena leta 1902. Nekaj prostega časa bomo izkoristili za kavico ob jezeru. Sledil bo odhod proti enemu najbolj znanih salašev (vojvodjanska kmetija) kjer bomo, ob nepozabnih tamburaših, večerjali izjemne domače dobrote. Vrnitev za Novi Sad in nočitev.


3.dan: NOVI SAD - LJUBLJANA
Zajtrk. Po zajtrku se odpravimo proti Sremskim Karlovcem kjer si bomo ogledali Saborno cerkev, prvo Srbsko Gimnazijo in stari del centra. Sledil bo obisk vinskih kleti z degustacijo* znanih vin sremskegega vinorodnega okoliša. V popoldanski urah se bomo poslovili od Vojvodine in se napotili domov kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

 

Cenik

STORITEV

3 dni / 2 x nz

Aranžma

 145 eur


 

V ceno aranžmaja je vključeno:

• 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v strogem centru
• avtobusni/kombi prevoz Ljubljana - Novi Sad - Ljubljana
• ogledi (brez vstopnin)
• ogledi z lokalnim vodičem
• slovensko spremljanje in organizacijo

 

Možna doplačila

• enoposteljna soba - 30 eur

• degustacija vina in medu - 6 eur/os.
• 6% riziko odpovedi - 8,70 eur
• Coris zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini - 6,20 eur
večerja v tradicionalni restavraciji ob glasbi v živo - 18 eur/os.
večerja na salašu ob glasbi v živo (tamburaši) - 25 eur/os.
kosilo na ludoškem jezeru - 10 eur/os.

 


 

STC d.o.o.
Podpeč 16
6275 Črni Kal
040/57-15-15 in 05/99-68-718
Spletna prodaja 
Delovni čas: od ponedeljka do petka od 09.00 do 19.00 ure
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke