SRBIJA BLUES - NOVO!!!Novi Sad-Beograd-Zlatibor-Guča (60.obletnica)

7 DNI VRHUNSKE KULINARIKE, ZABAVE IN OGLEDOV!

Odhod
:

                             
(za zaključene skupine po dogovoru, tudi za min. 8 prijavljenih)
Čas za prijavo do: do zapolnitev prostih mest
Minimalno število potnikov: 45
Čas potovanja: 8 dni/7 x nočitev z zajtrkom

Program

1. dan: LJUBLJANA – NOVI SAD
Odhod iz Ljubljane ob 07h. Vožnja s krajšimi postanki mimo Novega Mesta, Zagreba in dalje po Slavoniji do Novega Sad. Pred vstopom v mesto si bomo ogledali mogočno Petrovaradinsko trdnjavo, ti. Gibraltar na Donavi. Privoščili si bomo tudi kavico s prekrasnim razgledom na Donavo in mesto. Sledil bo ogled Novega Sada. Z lokalnim vodičem vam bomo razkazali staro mestno jedro ''Srbskih Aten'' in njegove znamenitosti: Mestna hiša, Spomenik Svetozarju Miletiću, Rimokatoliška cerkev sv. Marije, Srbsko narodno gledališče, Grška Šola, Miletićeva ulica (najlepša ulica v srcu starega Novega Sada, kjer je veliko trgovinic s spominki. Po ogledih sledi namestitev v hotelu in prosto. Zvečer možnost večerje v tradicionalni restavraciji ob  glasbi v živo*. Nočitev.


2. dan: NOVI SAD - SREMSKI KARLOVCI - BEOGRAD
Po zajtrku se odpravimo proti Beograd. Na poti se bomo ustavili v Sremskih Karlovcih, kjer si bomo ogledali Saborno cerkev, prvo Srbsko Gimnazijo in stari del centra. Sledil bo obisk vinske kleti in muzeja medu. Področje je znano po slovitem Bermetu, katerega so pili celo na Titaniku. Nadaljevali bomo pot proti Beogradu. Ob prihodu sledi namestitev v hotelu. Po krajšem počitku se odpraivmo na ogled srbske prestolnice. Ogledali si bomo hiše cvetja, kjer počiva "maršal" Tito. Nadaljevali bomo z ogledom Dedinja in njegovih znamenitosti kot so Beli dvori - kraljevi kompleks, kjer prebiva družina Karađorđević, vile na Dedinju...Po ogledih se  odpravimo proti mestnemu jedru, kjer se bomo sprehodili po Knez Mihajlovi ulici in Kalemegdanu, z lokalnim vodičem, ter ob osupljivem pogledu na sotočje Donave in Save popili izvrstno kavico v tamkajšnji kavarni s teraso. Popoldne prosto za samostojne oglede.  V večernih urah možnost večerje* v tradicionalni restavraciji ob glasbi v živo. Nočitev.


3. dan: BEOGRAD - DIVČIBARE - ZLATIBOR

Zajtrk. Odhod proti najbolj znanem zimsko-poletnem središču Srbije. Na poti se bomo ustavili na prekrasni planini Divčibare in si privoščili domače kosilo (individualno). Nadaljevali bomo pot do Zlatiborja. Ob prihodu sledi namestitev v hotelu. Po krajšem počitku se odpravimo v enkratno etno vasico Sirogojno, največji muzej na odprtem v Srbiji. Ogledali si boste kako se je nekoč živelo, glavna hiša, hiša za pridelavo mleka, hiša za mladoporočenca (brez ogrevanja :),..V restavraciji si boste lahko privoščili pravo domačo večerjo (individualno). Po ogledu sledi vrnitev na Zlatibor. Nočitev.


4. dan: ZLATIBOR - MEĆAVNIK - ŠARGANSKA OSMICA
Zajtrk. Odpravili se bomo na izlet do etno vasice Mećavnik, znamenitega režiserja Emila Kusturice. Vasica je zgrajena na Mokri gori za potrebe filma ''Življenje je čudež'', v sklopu vasice so odlična domača restavracija, slaščičarna,...Po ogledu se odpravimo na edino delujočo ozkotirno železnico v Evropi. Vozili se bomo v starih vagonih po Šarganski osmici z vmesnimi postanki. Po vožnji se vrnemo na Zlatibor. Prosto za počitek in samostojne oglede. Nočitev.


5. dan: ZLATIBOR - UŽICE - ZLAKUSA - GUČA
Zajtrk. Vzeli si bomo čas za obisk tržnice, kjer se dobijo same domače dobrote (zlatiborski kajmak, pršut, rakija, med,..). Po nakupih se odpravimo proti Guči. Prvi postanek naredimo v nekdanjem Titovem Užicu, ogeldali si bomo muzej Užičke republike, prve osvobojene teritorije v Evropi v času II. svetovne vojne. Po ogledu nadaljujemo pot proti Guči. Ustavili se bomo tudi v vasici Zlakusa, najbolj znani po lončenih izdelkih in muzeju Terzića avlija. Po ogledu nadaljujemo proti Guči. Ob prihodu sledi namestitev in prosto.

6.-7. dan: GUČA
Zajtrk. Največji festival etno glasbe na svetu. Letos 60-ič  obljublja nepozabno doživetje v neverjetni atmosferi z 200 trubaškimi orkestri in več kot 1200 tekmovalci, ki se potegujejo za naziv najboljšega trubača in orkestra trubačev. UŽIVAJTE! Nočitev.


8. dan: GUČA – LJUBLJANA
Zajtrk. Po zajtrku sledi odhod iz Guče in vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.


Cena

 STORITEV
 8 dni / 7 x NZ
 Aranžma

330 eur


V ceno aranžmaja je vključeno:

• 4 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3* (Novi Sad, Beograd, Zlatibor)

• 3 x nočitev z zajtrkom pri domačinih v Guči
• avtobusni/kombi prevoz na navedenih relacijah
• ogledi (brez vstopnin)

• lokalno vodenje
• slovensko spremljanje in organizacijo

Možna doplačila*

Ob prijavi
• enoposteljna soba - 80 eur/os.
• Coris-zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini - 12,10 eur/os. (enojno)
• 6% riziko odpovedi

• vstopnine- približno 35 eur/os.

• večerja v tradicionalni restavraciji - 20 eur/os.

PRI MIN. 40 POTNIKIH JE CENA 340 EUR/OS.
PRI MIN. 35 POTNIKIH JE CENA 360 EUR/OS.
PRI MIN. 30 POTNIKIH JE CENA 380 EUR/OS.
PRI MIN. 8 POTNIKIH JE CENA 450 EUR/OS. (prevoz s kombijem)

STC d.o.o.
Podpeč 16
6275 Črni Kal
040/57-15-15 in 05/99-68-718
Spletna prodaja 
Delovni čas: od ponedeljka do petka od 09.00 do 19.00 ure
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke