Srbsko Novo leto 2020

 

Zakaj?

Ker v Beogradu vedno obstaja razlog za zabavo, te pa ni nikoli preveč. Ker lahko še enkrat praznujete novo leto, tokrat srbsko, ob trubačih in koncertu pred beograjsko skupščino.


Odhod: 13.-15.01.2020
Čas za prijavo: do zapolnitve prostih mest
Minimalno število potnikov: 45 ali 8 (kombi)
Čas potovanja: 3 dni/2 x NZ - 13.-15.01.2020

Program

1.dan: LJUBLJANA - BEOGRAD
Odhod iz Ljubljane (Maribor, Trst, Koper ob min. 20  prijavljenih) v zgodnjih jutranjih urah (nedelja na ponedeljek, 12. na 13. januar, 00:15h) in vožnja z udobnim avtobusom/kombijem turistične kategorije proti Beogradu. Prihod v Beograd okoli 9h, že ob vstopu v mesto si ogledamo zahodna beograjska vrata (stavba Genex-a, Beograjska arena - največja športna dvorana na Balkanu), Sava center; nato pa prečkamo most na reki Savi, s katerega se odpira čudovit pogled na Kalemegdan in staro mestno jedro, ter se zapeljemo do hotela kjer se bomo namestili in spočili. Po krajšem počitku si bomo ogledali 3. največjo pravoslavno cerkev na svetu: hram Svetega Save. Oglede bomo nadaljevali mimo Marakane, Pink televizije, nekdanjega Maršalata, Kraljevih dvorov proti mestnemu jedru kjer se bomo sprehodili po Knez Mihajlovi ulici in Kalemegdanu (Trg Republike, Spomenik Knezu Mihajlu, Narodno gledališče, Narodni muzej, Srbska akademija znanosti in umetnosti, Študentski trg, Etnografski muzej, Kalemegdanska trdnjava) z lokalnim vodičem, ter ob osupljivem pogledu na sotočje Donave in Save popili izvrstno kavico v tamkajšnji kavarni s teraso. Prosto za samostojne oglede do odhoda v tradicionalno srbsko restavracijo*, kjer si bomo, ob zvokih starograjske muzike, privoščili pravo srbsko večerjo. Po okusni večerji sledi nepozaben večer na enem od znanih beograjskih splavov. Nočitev.


2.dan: BEOGRAD

“Dobro jutro radni narode 12 je sati” se bo glasila parola, kajti za novoletno praznovanje je treba biti spočit. Zapeljali se bomo do novobeograjskega ''buvljaka'', kjer se dobi vse od igle do lokomotive, po ''shoppingu'' nas bo pot peljala do zemunskega keja, lepega sprehajališča ob reki Donavi. Na lokalni tržnici si boste lahko nabavili pravi domači kajmak, beli sir, goveji pršut...Po nakupih se odpravimo proti Avali, simbolu Beograda, povzpeli se bomo Avalski stolp, s katerega se ob lepem vremenu vidi Beograd kot na dlani. Ogledali si bomo tudi spomenik Neznanom junaku, delo Ivana Meštrovića. Popoldne prosto za priprave na novoletno zabavo. Še enkrat si bomo zaželeli novo leto, tokrat na srbski način.

3.dan: BEOGRAD - LJUBLJANA
Zajtrk. Prosto dopoldne za samostojne oglede in nakupe spominkov. Odhod proti domu je predviden ob 10h. Na poti možnost ogleda zanimivega muzeja letalstva na letališču NIkola Tesla. Domov bomo prispeli v poznih večernih urah.



Cenik

 STORITEV

3 dni /2 x NZ

 Aranžma

155 eur


KLIKNI TUKAJ ZA REZERVACIJO


V ceno aranžmaja je vključeno:

• 2 x NZ v hotelu 3*
• prevoz na relaciji Koper- Ljubljana- Beograd - Ljubljana - Koper
• ogledi (brez vstopnin)
• slovensko spremljanje in organizacijo


Možna doplačila

• 1/1 soba - 30 eur
• kosilo ali večerja v tradicionalni srbski restavraciji - 25 eur
• kosilo ali večerja na beograjskih splavih - 20 eur
praznovanje srbskega novega leta - 25 eur
• Coris zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
• 6% riziko odpovedi - 9,30 eur
STC d.o.o.
Podpeč 16
6275 Črni Kal
040/57-15-15 in 05/99-68-718
Spletna prodaja 
Delovni čas: od ponedeljka do petka od 09.00 do 19.00 ure
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke