Beograjski maraton

 

30. SUISSE GAS BEOGRAJSKI MARATON, 22. april 2017

Doživite Beograd na nepozaben športno-zabaven način. Tekli boste med beograjskimi znamenitostimi v centru mesta in doživeli utrip beograjskih ulic. Tekaške napore vam bodo z navijanjem olajšale vroče beograjčanke in beograjski ''frajerji''. V večernih urah se boste lahko prepričali, zakaj je Beograd, za zabavo, uradno številka 1 na svetu (Lonely planet).

ODHOD: 21.04.2017
Čas za prijavo do: zapolnitve prostih mest
Minimalno število potnikov: 45 (avtobusni prevoz) / 8 (kombi prevoz)
Čas potovanja: 3 dni / 2 nočitvi

Program

1.dan: LJUBLJANA - BEOGRAD
Odhod iz Ljubljane v petek v zgodnjih jutranjih urah s parkirišča Dolgi most na Viču  in vožnja po avtocesti mimo Zagreba proti Beogradu z vmesnimi postanki. Prihod v Beograd in namestitev. Po namestitvi se bomo odpravili na krožni ogled Beograda in sicer se bomo najprej zapeljali proti hiši cvetja, kjer počiva "maršal" Tito. Nadaljevali bomo z ogledom Dedinja in njegovih znamenitosti kot so Beli dvori - kraljevski kompleks kjer prebiva družina Karađorđević, stadionov Partizana in Marakane, Maršalata, VMA in drugih. Ogledali si bomo še 5. največjo pravoslavno cerkev na svetu: hram Svetega Save. Sledi ogled mestnega jedra, kjer se bomo sprehodili po Knez Mihajlovi ulici in Kalemegdanu (Trg Republike, Spomenik Knezu Mihajlu, Narodno gledališče, Narodni muzej, Srbska akademija znanosti in umetnosti, Študentski trg, Etnografski muzej, Kalemegdanska trdnjava) z lokalnim vodičem, ter ob osupljivem pogledu na sotočje Donave in Save popili izvrstno kavico v tamkajšnji kavarni s teraso. Prosto za samostojne oglede do večernih ur, ko vam bomo organizirali tradicionalno srbsko večerjo ob zvokih starograjske muzike*, ali večerjo* na splavu z živo muziko (hiti narodno zabavne muzike). Nočitev.


2.dan: BEOGRAD
Zajtrk. Po zajtrku sledi odhod na štart maratona:
10:00 Polmaraton (21,1 km) in maraton (42,195km) - štart na križišču Bul. Kralja Aleksandra in Resavske ulice (pri Skupščini). Teče se po pravilih ASS i IAAF.

Po teku in počitku sledi izlet na Avalo, najvišji beograjski hrib, na katerem si bomo ogledali simbol Beograda, ti. Avalski toranj. Pogledali si bomo še spomenik Neznanom junaku, delo Ivana Meštrovića. Popoldne prosto za samostojne oglede. Zvečer sledi odhod na enega od najbolj znanih splavov v Beogradu. Nočitev.


3.dan: BEOGRAD-LJUBLJANA
Zajtrk. Po zajtrku se zapeljemo na beograjski ''buvljak'', tržnico kjer se dobi vse od igle do lokomotive. Po nakupih se odpravimo proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.


Cena

 STORITEV

3 dni / 2 x NZ

 Aranžma

155 eur 135 eur


V ceno aranžmaja je vključeno:

• 2 x NZ v hotelu 3*
• avtobusni/kombi prevoz na relaciji Ljubljana- Beograd - Ljubljana
• osnovno nezgodno zavarovanje
• ogledi (brez vstopnin)
• slovensko spremljanje in organizacijo
 

Možna doplačila*

(ob prijavi)
• 1/1 soba - 23,00 eur
štartnina- v kratkem! (cene veljajo za tuje državljane, velja tudi za slovenske državljane)
• 6% riziko odpovedi -  8,10 eur/aranžma
(vodniku na poti)
• večerja v tradicionalni srbski restavraciji - 20 eur
• večerja z glasbo v živo na beograjskih splavih - 25 eur
STC d.o.o.
Podpeč 16
6275 Črni Kal
040/57-15-15 in 05/99-68-718
Spletna prodaja 
Delovni čas: od ponedeljka do petka od 09.00 do 19.00 ure
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke